![solid mekanik yalıtım hizmetleri.jpg](https://static.wixstatic.com/media/9ee8b6_59da1765ff974d44a73b8e3ddc931302~mv2.jpg/v1/fill/w_980,h_400,al_c,q_85,usm_0.66_1.00_0.01,enc_avif,quality_auto/solid%20mekanik%20yal%C4%B1t%C4%B1m%20hizmetleri.jpg)
Soğuk İzolasyon Yalıtım Sistemleri
Soğuk izolasyon terimi, sıcaklığı –200oC ile +40 oC arasında olan ortamların çeşitli yöntemler kullanılarak izole edilmesini tanımlamaktadır. Başlıca soğuk izolasyon uygulama alanları petrokimya, kimya, donmuş gıda, oksijen, azot, hidrojen, LNG tesisleri boru ve ekipmanları ile karbondioksit, amonyak ,azot stoklama , taşıma tankları olarak sıralanabilir.
ARMAFLEX +800C’ye kadar düşük ısılardaki ekipmanlar için kullanılabilir. Ayrıca +10C’ye ya kadar olan soğutma sistemlerinde kullanılmak üzere üretilen, elastomerik kauçuk esaslı, kapalı gözenekli düzgün hücre yapısına sahip boru şeklinde yalıtım malzemesidir.
Isıtma, soğutma, havalandırma ve iklimlendirme sistemlerinde boru hatlarının dış yüzeylerinde ısı yalıtımı ve yoğuşma kontrolü amacıyla uygulanır.
Poliuretan Enjeksiyon Sistemi
Genellikle kapalı ve açık ortamlarda -45 °C ile + 90 °C de çalışan tank, boru, yüzey vb. alanların ısı yalıtımında kullanılan ideal bir yönetemdir.
Poliüretan enjeksiyon sisteminde, öncelikle izolasyon yapılacak yüzeye bir dış ceket giydirilir ve ısı yalıtım malzemesi olarak yaygın bir şekilde kullanılan rigid poliüretan, dış ceket ile yüzey arasına enjekte edilir. Dış ceket ve poliüretan bir bütünlük oluşturarak uygulanan yüzeye ek bir koruma sağlamaktadır. Bu uygulama sırasında elde edilen mono blok gövde sayesinde oluşabilecek ısı köprüleri ve ısı transferleri engellenir. Bu tür mono blok gövdelerde poliüretan, uygulama yüzeyine güçlü bir şekilde yapışmasından dolayı yüzeyin hava ile teması kesilerek korozyon da önlenmiş olur. Ayrıca, dış mekanik darbelere karşı ek bir mukavemet sağlar. Dolayısıyla, poliüretan kullanılan izolasyon, diğer benzer ürünlerin kullanıldığı izolasyonlara nazaran çeşitli dış etkenlere daha dirençli bir yapı oluşturur.
Cam Köpüğü İzolasyon Uygulaması
Petrokimya kimya, oksijen, LNG gibi tesislerin -200 °C ile + 400 °C de çalışan soğuk izolasyon gerektiren hatlarının yalıtımında uygulanan en ideal yöntemdir.
Yüzey uygulamalarında plaka, boru yalıtım uygulamalarında ise her çapta ve standart izolasyon kalınlıklarında üretilen iki parçadan oluşur. Cam köpüğü özel malzemeler ve yapıştırıcılar kullanılarak boru veya yüzeye monte edilir. Monte edilen cam köpüğünün üzeri özel mas tikler ve yardımcı malzemeler ile kaplanarak buhar bariyeri sağlanır. Yalıtım malzemesini dış ortamdan gelecek olumsuz etkenlere karşı korumak amacı ile dış kaplama materyali uygulanarak yalıtım bitirilir.
Elastomerik Kauçuk Köpük İzolasyon Uygulaması
Klima tesisatı ve havalandırma kanalları izolasyonunda kullanılır -60 °C ile + 100 °C de kullanılabilir. Sentetik kauçuk esaslı olup boru ve levha şeklinde üretilmiş olup esnek bir yapıya sahiptir. Kapalı gözenekli hücre yapısı sayesinde suya ve buhara karşı dirençlidir. Yalıtım uygulanacak boru ve yüzey alanları elastomerik kauçuk ile kaplandıktan sonra dış etkenlerden korumak amacı ile alüminyum,paslanmaz veya pvc vb. kaplama materyalleri ile kaplanır.
Sıcak İzolasyon Yalıtım Sistemleri
Sıcak izolasyon, sıcaklığı +40oC ile +1250oC arasında olan ortamların proses ekipmanlarında, buhar, kondens ve kızgın yağ hatları gibi yüksek ısıya sahip tüm yüzeylerde, enerji tasarrufu, iş sağlığı güvenliği ve yangın güvenliği gibi önemli durumlar için izole edilmesini tanımlamaktadır.
Sıcak izolasyon ekipmanlarının alev geciktirici özelliği sayesinde, çok yüksek sıcaklığa sahip yerlerin ısı, ses ve yangın yalıtımında kullanılmasını mümkün kılar.
Sıcak izolasyon uygulamalarında yüzey genişliği, akışkan sıcaklığı ve yalıtım yapılacak boru, yüzey ve tank gibi sistemlerin kapalı alan veya dış hava şartlarına maruz olması gibi faktörler göz önüne alınarak kullanım alanına göre cam yünü, kayayünü, seramik yünü, cam köpüğü, poliüretan, elastomerik kauçuk gibi ürünlerden uygun olan seçilir.
Boru, tank ve ekipman gibi yüzeylerin yalıtım yapılmış dış yüzeyleri alüminyum, paslanmaz, galvaniz, aluzinc, pvc gibi kaplamalar ile kaplanarak sisteme mukavemet ve buhar direnci kazandırılır.
Sıcak izolasyon uygulaması, termik santral izolasyonu, doğalgaz dönüşüm santrali izolasyonu, çimento üretim tesisi yalıtımı, Cam üretim tesisleri, Kimyasal üretim tesisleri, gıda üretim tesisleri, soğutma kuleleri, ısıtma-kurutma fırınları, sıcak yağ tesisatları, buhar kazan ve tesisatları, duvar, zemin ve çatı yüzeyleri ve özel ısı yalıtımı gereken durumlar için ideal bir sistemdir.
Solid Mekanik, gerçekleştirdiği her türlü uygulamada maliyet-fayda prensibini baz alarak enerji kayıplarının sıfıra yakın indirgenmesini amaçlar. Faaliyetleri sırasında kullandığı ekipmanların, kimyevi maddelerin ve yöntemlerin çevre ile uyum içersinde olmasına dikkat etmektedir.
Uzman ekibimizle her daim yanınızdayız.